Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@07:28:51 GMT

بهترین شهرهای جهان برای تردد سبز

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۰۷۷۷۷

بهترین شهرهای جهان برای تردد سبز

جهان امروز با بحران‌های ساخته دست بشر نظیر آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم می‌کند؛ تغییر سبک زندگی و به ویژه تردد می‌تواند آینده‌ای پایدارتر و سبزتر را پیش روی نسل‌ها و شهرهای آینده قرار دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، امروزه در بسیاری از شهرهای جهان خودروها مالکیت خیابان‌ها را به دست گرفته و اثرات منفی را بر آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی به جای گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که بسیاری از مردم نیز تردد سبز را به عنوان راه رهایی از دو بحران نامبرده تصور کرده و برای ترویج آن کوشیده‌اند. بعضی از نقاط دنیا نیز از زمان پیدایش تا به امروز، جایگاهی به عبور و مرور خودروها و وسایل حمل و نقل موتوری اختصاص نداده و تنها عابران پیاده، دوچرخه‌سواران، افراد سوار بر اسکوتر و سایر حامیان تردد پاک را مجاز به بهره‌گیری از فضاهای عمومی دانسته است. در این میان، مدیران و ساکنان شهرهای ساحلی و جزایر بیشترین استقبال را از تردد سبز می‌کنند و گردشگران نیز تمایل دارند بدون خودرو از چشم‌اندازهای آبی و سبز آنجا دیدن کنند. کیفیت هوا در این جزایر بسیار مطلوب است و اثرات جزایر گرمایی جایی در آن‌ها ندارد. ادامه به معرفی چند نمونه از این شهرهای ساحلی سبز پرداخته می‌شود.

خیت هورن، هلند

شهر کوچک خیت هورن که به "ونیز هلند" نیز شهرت دارد در شمال شرقی کشور واقع شده است. مسیرهای قایق‌سواری، پیاده‌راه‌ها و جاده‌های مخصوص دوچرخه‌سواری سراسر شهر را فرا گرفته و فضایی برای عبور و مرور خودروها به جای نگذاشته است. بام اغلب خانه‌های خیت هورن که پیدایش بسیاری از آن‌ها به قرن هجدهم میلادی باز می‌گردد از کاه گل پوشیده شده و گل‌ها و گیاهان زیبای بومی دور تا دور آن‌ها را فرا گرفته است. در سراسر شهر، بیش از ۱۷۰ پل چوبی احداث شده است که تنها توسط عابران پیاده و دوچرخه‌سواران مورد استفاده قرار می‌گیرد. خیت هورن زیبا، هر ساله میزبان سیل عظیمی از گردشگران سراسر دنیا است که غالباً به بهانه قایق‌سواری در کانال‌ها و صرف نوشیدنی‌های گوارای ساحلی عازم هلند و این دهکده زیبا می‌شوند.

دوبروونیک، کرواسی

دوبروونیک، شهری تاریخی در کرواسی که در ساحل دریای آدریاتیک و در نزدیکی آخرین قسمت تنگه دوبروونیک واقع شده است، یکی از برجسته‌ترین مقصدهای توریستی در دریای آدریاتیک به شمار می‌رود که در سال ۱۹۷۹ میلادی به فهرست میراث جهانی یونسکو پیوست. کامیابی دوبروونیک همواره مدیون تجارت دریایی بوده ضمن اینکه تردد سبز نیز نقش مهمی در افزایش کیفیت زندگی و جذب گردشگر به آن ایفا کرده است. اگرچه دور تا دور شهر را خودروها و وسایل حمل و نقل دیگر فرا گرفته با این حال، هر گونه تردد وسیله موتوری در خیابان‌ها و معابر آن ممنوع است. در واقع، پیاده‌روی شیوه غالب تردد در شهر به حساب می‌آید که زیرساخت‌های باکیفیت مربوطه نیز این نوع رفت و آمد را برای ساکنان و گردشگران تسهیل کرده است.

جزیره سرک درکانال مانش

جزیره سرک از دیگر نقاط ساحلی بدون خودروی جهان به حساب می‌آید که در کانال مانش، مرز بین انگلستان و فرانسه واقع شده است. این جزیره با مساحتی بیش از پنج کیلومتر و ۵۰۰ متر، حدود ۷۰۰ نفر جمعیت را در خود جای داده است و مردم آن به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی تکلم می‌کنند. ساکنان از طریق پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و اسب‌سواری به رفت و آمد می‌پردازند و تنها تراکتورها به عنوان خودروهای موتوری حق تردد در این فضاهای سراسر پوشیده در گیاهان سبز را دارند. جالب است بدانید که تراکتورها به عنوان آمبولانس وظیفه حمل افراد بیمار را به مراکز درمانی دارند که البته طراحی آن‌ها برای راحتی کاربران با نوع معمولی متفاوت است. بهترین مسیر برای دسترسی به این جزیره از طریق گرنزی، جزیره‌ای در کانال مانش و خلیج نرماندی امکان‌پذیر است که سفری حدود ۵۰ دقیقه‌ای را پیش روی بازدیدکنندگان و ساکنان قرار می‌دهد.

جزیره ماکیناک، ایالات متحده آمریکا

ماکیناک جزیره و منطقه‌ای تفریحی است که حدود ۸. ۳ مایل مربع از ایالت میشیگان آمریکا را از آن خود کرده است. تردد خودروها و تمام وسایل نقلیه موتوری در ماکیناک ممنوع است و تنها انواع مشخصی آن هم برای بهبود خدمات‌رسانی در فصول سرد، مجاز به رفت و آمد در فضاهای عمومی شهر هستند. ساکنان و گردشگران شهر از طریق پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا گاری‌هایی که به اسب‌ها متصل شده است، امور روزمره خود را انجام می‌دهند یا به بازدید از مراکز تفریحی و گردشگری شهر می‌پردازند. ساخت و ساز در این جزیره بدون خودرو به ندرت صورت گرفته و حدود ۸۰ درصد فضا به زمین‌های عمومی اختصاص داده شده است؛

کد خبر 526321

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان پیاده روی شهر بدون خودرو ممنوعیت تردد خودرو دوبروونیک کرواسی ایالات متحده آمریکا هلند دوچرخه سواری مسیر دوچرخه سواری پیاده راه قایق اسب سواری مانش دیدنی های دنیا دیدنی های جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تردد سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۷۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل ویرانگر در برزیل 56 کشته و 74 زخمی برجای گذاشت

منابع خبری از کشته و مفقود شدن شماری بر اثر سیل ویرانگر در برزیل خبر دادند.

به گزارش مهر به نقل از الفرات نیوز، سیل در ایالت ریوگرانده در جنوب برزیل شمار زیادی کشته و مفقود برجای گذاشت و هزاران نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شدند. این سیل تاکنون ۵۶ کشته و ۷۴ زخمی و ۶۸ مفقود برجای گذاشته است.

این چهارمین سیل در یک سال گذشته است و سه سیل قبلی در پائیز نیز منجربه کشته شدن مجموعاً ۷۵ نفر شد.

به گفته سرویس زمین‌شناسی برزیل، حجم این سیل از سیل سال ۱۹۴۱ فراتر رفته و در برخی شهرها سطح آب به بالاترین حد خود در ۱۵۰ سال گذشته در این کشور رسیده است.

روز گذشته یک سد واقع در یک نیروگاه برق آبی بین شهرهای بنتو گونکالوس و کوتپپورا تاحدی تخریب شد و تمامی شهرهای مجاور را به زیر آب برد. خروش یک رودخانه نیز باعث از بین رفتن یک پل در نزدیکی شهر لینا نوا شد.

بارش بی‌وقفه باران از روز دوشنبه آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود حداقل تا روز یکشنبه آتی ادامه یابد.

وضعیت آب‌وهوایی آمریکای جنوبی متأثر از پدیده طبیعی «ال‌نینو» است که به‌طور دوره‌ای سطح آب‌ها را گرم کرده و باعث خشکسالی در شمال و بارندگی شدید در جنوب می‌شود.

امسال این پدیده در کنار سیل‌های مکرر در جنوب، باعث خشکسالی بی‌سابقه در آمازون شده است. دانشمندان معتقدند این شرایط ناشی از تغییرات آب‌وهوایی با عوامل انسانی است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است
  • بررسی ویژگی های انواع گیت کنترل تردد
  • تمدید قرارداد رئال با بهترین مدافع جهان!
  • وضعیت شهرهای برزیل بعد از سیل شدید + ویدئو | ۷۰ نفر مفقود شده‌اند
  • حادثه رانندگی در بروجن
  • برترین نقاشی دیواری سال 2023 ؛ بانوی نوازنده و خلاقیتی که نمایش می دهد(+عکس)
  • وقتی که تریاک ایران، بهترین تریاک جهان بود!
  • سیل ویرانگر در برزیل 56 کشته و 74 زخمی برجای گذاشت
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان